Trochę kaszy, trochę warzyw i charakterystyczne algi- obiad gotowy ;)
Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- brokuł
- 500g pieczarek
- mała garść alg morskich arame
- 200g szpinaku
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju kokosowego
- przyprawy: kurkuma, tymianek, sól himalajska, curry, papryka słodka, gałka muszkatołowa, imbir
- Olej rozgrzać na patelni, podsmażyć posiekaną cebulkę i czosnek, po czym dodać pokrojone pieczarki i przez chwilę wszystko razem podsmażyć.
- Następnie dodać rozdrobniony brokuł, dolać pół szklanki wody oraz przyprawy i dusić do momentu, aż woda wyparuje.
- Pod koniec dodać wcześniej namoczone i ugotowane algi, szpinak oraz ugotowaną kaszę jaglaną.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 1150kcal
1 porcja- ok. 383kcal
Ale cudo *O* O jadłabym!
OdpowiedzUsuń