I mnie to również czasem dopada, ale wtedy otwieram lodówkę, wyciągam z niej co mam i tworzę "coś z niczego". Tak też było w przypadku tych burgerów, a co najlepsze- okazały się przepyszne i bardzo sycące! ;)
Składniki:
- 200g kaszy jaglanej
- 150g szpinaku
- 6 łyżek słonecznika łuskanego (Green Essence)*
- 3 białka jajek
- 2 łyżki lnu mielonego
- przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy
- Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w wodzie.
- Następnie wymieszać z posiekanym szpinakiem i odstawić do wystygnięcia.
- Do ostudzonej kaszy dodać białka, przyprawy, len- całość porządnie wymieszać.
- Z masy uformować kotleciki, które piec około 20- 25 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (30 kotletów)- ok. 1155kcal
1 kotlet- ok. 39kcal
super ! ostatnio dostałam sporo ilość szpinaku,akurat się przyda :)
OdpowiedzUsuńWygląda bosko! Powiedziałabym wręcz, że jest w moim stylu. :)
OdpowiedzUsuńwww.dziurawykociol.pl