A w połączeniu z ciastami, czy jak w tym przypadku ciasteczkami nie ma sobie równych!
Dzisiaj zatem prezentuję nieskomplikowane ciasteczka owsiane wypełnione po brzegi kremem jaglanym!
Składniki:
Ciasteczka
- 8 łyżek płatków owsianych
- 3 łyżki kakao
- 1 banan
- 2 białka jajek
- 6 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 0,5l mleka migdałowego
- 3 łyżeczki stevi
Ciasteczka
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zblendować.
- Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć masę na kształt małych, płaskich ciasteczek.
- Ciasteczka piec około 15 minut w 180 stopniach.
- Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w mleku z dodatkiem stevi, po czym ostudzić i zblendować na gładki krem.
- Upieczone ciasteczka przełożyć masą.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (14 ciasteczek)- ok. 1005kcal
1 ciasteczko- ok. 72kcal
Ciasteczka z kremem jaglanym...;-). To dopiero musi byc pyszne. Madziu,czy ten krem jest gesty? Wiesz pewnie o co mi chodzi;-). Czy po gryzie;-),krem nie wylatuje z ciastka? Chyba,ze jest to ciacho na jeden kes;-).
OdpowiedzUsuńjest bardzo gęsty, jeśli podczas blendowania kaszy nie dodasz dodatkowo żadnego płynu to masa będzie bardzo gęsta :)
UsuńUwielbiam takie ciacha ^^
OdpowiedzUsuńAle fajne, porywam z dwie sztuki i uciekam :-)
OdpowiedzUsuńjak ciekawie wyglądają : )
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo! :)
OdpowiedzUsuńTen wypływający niemalże krem wygląda obłędnie. <3
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na ciacha i uroczy dzbanuszek :)
OdpowiedzUsuńwyglądają jam domowe oreo...ale na pewno 100x lepsze ;-P
OdpowiedzUsuńwidziałam na FB :) wyglądają rewelacyjnie! nigdy nie jadłam jeszcze kremu z kaszy jaglanej
OdpowiedzUsuńJestem pewna, że są pyszne, a dzbanuszek śliczny :-)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, wyglądają pysznie :D
OdpowiedzUsuńMój kanał na yt
Mój blog
Urocze ciemne markizy z nieśmiertelnym i zawsze pysznym jaglanym kremem. To jest to!
OdpowiedzUsuńP.S. Dzbanuszek jest rozczulający :)
aż proszą się aby je zjeść
OdpowiedzUsuńzrobiłam na razie same ciastka (bez kremu) i po dodaniu kako wszystko zrobiło się tak gęste, ze dodałam jeszcze trochę banana i wody bo nie mogłam go wymieszać. Piekłam 15 min w 200 stopniach i wyszły.
OdpowiedzUsuń