Szparagi podane w chrupiącym cieście świetnie sprawdzą się, jako przystawka lub dodatek do dania głównego.
Ich smak jest na tyle ciekawy, że nie wymagają wielu dodatków, czy przypraw, za to chrupiące ciasto jeszcze bardziej urozmaiciło ich smak! :)
Składniki:
- kilkanaście szparagów
- 5 łyżek pestek dyni (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 łyżka pasty (masła) słonecznikowej
- Ze szparagów odciąć końcówki i lekko obgotować (2-3 min).
- Pestki dyni zmielić na mąkę i połączyć z pastą słonecznikową, wyrabiając ciasto.
- Ciasto rozwałkować i pokroić na dość wąskie paski.
- Każdy szparag owinąć paskiem ciasta (jednym długim, bądź kilkoma krótkimi) i piec około 15 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (12 szparagów)- ok. 490kcal
1 szparag- ok. 41kcal
Mmm,szparagowa uczta :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł!
OdpowiedzUsuńTakim szparagom nikt by nie odmówił!
OdpowiedzUsuńAle super pomysł :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam szparagi, świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńOch, dyniowa mąka... Naprawdę musi niesamowicie smakować! I jak ładnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńAle pomysłowe! Uwielbiam szparagi :)
OdpowiedzUsuńMoże i nic prostszego, ale nie tak łatwo wpaść na taki pomysł. ;)
OdpowiedzUsuńGenialnie wyglądają, super pomysł :)
OdpowiedzUsuńOO, taką przekąskę do jakiegoś filmu to chętnie bym wciągnęła - super :) Nigdy nie widziałam czegoś takiego wcześniej!
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie :):)
OdpowiedzUsuńPyszna i zdrowa przekaska :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Lubię chrupiące elementy:)
OdpowiedzUsuń