Połączenie zdrowej i pysznej kaszy jaglanej z aromatycznym smakiem maku oraz słodyczą brzoskwiń ;)
Idealna propozycja na śniadanie, deser czy po prostu małą przyjemność.
Składniki:
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- 2 łyżki maku
- 1 dojrzały banan
- 3 połówki brzoskwiń
- 1 szklanka mleka
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną wypłukać i ugotować w mleku.
- Do gotującej się kaszy dodać mak (gotować około 15 minut, aż do wchłonięcia całego płynu).
- Zblendować banana i dodać do kaszy, całość wymieszać.
- 2 połówki brzoskwiń zblendować na mus.
- Przekładać warstwami do naczynia, w którym podamy pudding.
Pudding podałam oczywiście z moimi ulubionymi orzechami nerkowca w dwóch wersjach.
Niebo w gębie!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 620kcal
1 porcja- ok. 310kcal
same zdrowe pyszności! ;)
OdpowiedzUsuńdodajesz fajne przepisy, no i łączy nas kierunek studiów. będę zaglądać częściej ;)
O jak fajnie! Zapraszam! Przyznam się, że również podglądam co tam pichcisz :)
Usuńubóstwiam mak, ubóstwiam kaszę jaglaną, ubóstwiam pomarańcze! takie przepisy ubóstwiam :)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja i brzoskwinki... :)
UsuńWow.. ale pomysł! I wygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńświetny przepis muszę wypróbować ☺
OdpowiedzUsuń