Składniki:
- 3 jabłka
- 130g tofu naturalnego
- Kilka moreli suszonych
- szczypta wanilii
- 1 łyżeczka ksylitolu
- kilka listków mięty
- 1 łyżka soku z cytryny
- 5 łyżek mleka ryżowego
Przygotowanie:
- Ze wszystkich jabłek odetnij „kapelusze” i wydrąż gniazda nasienne.
- Twarożek zblenduj z mlekiem ryżowym, wanilią, ksylitolem, miętą, sokier z cytryny, a następnie wmieszaj posiekane morele.
- Tak powstałym twarożkiem wypełnij jabłka, które zapiecz w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (3 jabłka) – ok. 810kcal
1 jabłko – ok. 270kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz