Nawet po odgrzaniu nie traci na smaku :)
Składniki:
- 500g makaronu gryczanego rurki
- 250g czerwonej soczewicy
- 1 brokuł
- kawałek dyni
- 3 łyżki słonecznika
- 2 ząbki czosnku
- 2 szklanki mleka ryżowego
- 4 łyżki płatków drożdżowych
- przyprawy: sól himalajska, majeranek
- pestki dyni
Przygotowanie:
- Makaron i soczewicę ugotuj.
- Kawałki dyni oraz brokuła upiecz w piekarniku (180 stopni/15 minut).
- Namoczony wcześniej słonecznik zblenduj z czosnkiem, płatkami drożdżowymi, przyprawami oraz mlekiem ryżowym.
- Wszystkie składniki połącz ze sobą, gotowe danie posyp pestkami dyni.\
Kalorie:
Całość (6 porcji) – ok. 3430kcal
1 porcja – ok. 572kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz