8 marca 2018

GRYCZANKA Z KAKAO

Bo na śniadanie dla odmiany zamiast owsianki można zjeść gryczankę :)



Składniki:

  • 500g kaszy gryczanej niepalonej

  • 4 łyżki kakao

  • 1 szklanka mleka orkiszowego

  • 4 łyżki cukru kokosowego

  • Jeżyny

  • Pyłek pszczeli

  • Masło orzechowe

  • Orzechy laskowe

  • Morwa czarna suszona


Przygotowanie:

  1. Kasze gryczaną zalej wode i odstaw na całą noc.

  2. Następnie wylej wodę i dolej szklankę świeżej oraz mleko, kakao, cukier kokosowy i całość dokładnie zblenduj.

  3. Gryczankę przełóż do misek, a następnie udekoruj pozostałymi składnikami.


Kalorie:

Całość (5 gryczanek) – ok. 3160kcal

1 gryczanka – ok. 632kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz