Składniki:
- 500g kaszy gryczanej niepalonej
- 4 łyżki kakao
- 1 szklanka mleka orkiszowego
- 4 łyżki cukru kokosowego
- Jeżyny
- Pyłek pszczeli
- Masło orzechowe
- Orzechy laskowe
- Morwa czarna suszona
Przygotowanie:
- Kasze gryczaną zalej wode i odstaw na całą noc.
- Następnie wylej wodę i dolej szklankę świeżej oraz mleko, kakao, cukier kokosowy i całość dokładnie zblenduj.
- Gryczankę przełóż do misek, a następnie udekoruj pozostałymi składnikami.
Kalorie:
Całość (5 gryczanek) – ok. 3160kcal
1 gryczanka – ok. 632kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz