Składniki:
- 500g makaronu kukurydzianego
- 1 cebula
- 2 łyżka oleju z pestek winogron
- 3 ząbki czosnku
- 4 garście jarmużu
- 100g nerkowców
- 4 łyżki sera z ziemniaka
- Przyprawy: sól himalajska, garam masala
- Kiełki lucerny
- Pestki dyni
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj i odcedź.
- Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekane cebulę i czosnek.
- Następnie dodaj jarmuż i przyprawy – całość podsmaż.
- Na patelnię dodaj ser z ziemniaka, a następnie namoczone wcześniej i zblendowane wraz z wodą, w której się moczyły nerkowce.
- Całą zawartość patelni wymieszaj i porządnie podgrzej.
- Gotowy makaron wymieszaj z sosem.
- Całośc posyp pestkami dyni i kiełkami.
Kalorie:
Całość (5 porcji) – ok. 2900kcal
1 porcja – ok. 580kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz