3 marca 2018

MAKARON Z JARMUŻEM I SOSEM Z NERKOWCÓW

Lekki makaron, kremowy sos i gwarancja bogactwa wartości odżywczych!



Składniki:

  • 500g makaronu kukurydzianego

  • 1 cebula

  • 2 łyżka oleju z pestek winogron

  • 3 ząbki czosnku

  • 4 garście jarmużu

  • 100g nerkowców

  • 4 łyżki sera z ziemniaka

  • Przyprawy: sól himalajska, garam masala

  • Kiełki lucerny

  • Pestki dyni


Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekane cebulę i czosnek.

  3. Następnie dodaj jarmuż i przyprawy – całość podsmaż.

  4. Na patelnię dodaj ser z ziemniaka, a następnie namoczone wcześniej i zblendowane wraz z wodą, w której się moczyły nerkowce.

  5. Całą zawartość patelni wymieszaj i porządnie podgrzej.

  6. Gotowy makaron wymieszaj z sosem.

  7. Całośc posyp pestkami dyni i kiełkami.


Kalorie:

Całość (5 porcji) – ok. 2900kcal

1 porcja – ok. 580kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz