Ja przyrządziłam go w ramach słodkiej kolacji z dodatkiem kremowego budyniu... niebo w gębie! :)
Składniki:
Omlet
- 2 jajka
- chlust mleka
- 2 łyżki cukru kokosowego
- 2 łyżki kawy
- 6 łyżek mąki kukurydzianej
- 2 łyżki mąki dyniowej
- 3 łyżki mąki ryżowej pełnoziarnistej
Dodatki
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego
- 0,5l mleka ryżowego
- 1 łyżka miodu
- banan
- granat
- migdały
Przygotowanie:
- Kawę zaparz we wrzątku, a następnie wszystkie składniki na omlet zblenduj, masę wylej na patelnię – omlety smaż z obu stron.
- Budyń przygotuj na mleku z dodatkiem miodu wg instrukcji na opakowaniu.
- Gotowy budyń nałóż na omlet, całość udekoruj kawałkami banana, granatem i migdałami.
Kalorie:
Całość (2 duże omlety) – ok. 1590kcal
1 omlet – ok. 795kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz