7 stycznia 2018

KAWOWY OMLET Z BUDYNIEM

Omlet to pomysł zarówno na śniadanie, deser, jak i kolację! Danie uniwersalne ;)

Ja przyrządziłam go w ramach słodkiej kolacji z dodatkiem kremowego budyniu... niebo w gębie! :)



Składniki:

Omlet

  • 2 jajka

  • chlust mleka

  • 2 łyżki cukru kokosowego

  • 2 łyżki kawy

  • 6 łyżek mąki kukurydzianej

  • 2 łyżki mąki dyniowej

  • 3 łyżki mąki ryżowej pełnoziarnistej


Dodatki

  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego

  • 0,5l mleka ryżowego

  • 1 łyżka miodu

  • banan

  • granat

  • migdały




Przygotowanie:

  1. Kawę zaparz we wrzątku, a następnie wszystkie składniki na omlet zblenduj, masę wylej na patelnię – omlety smaż z obu stron.

  2. Budyń przygotuj na mleku z dodatkiem miodu wg instrukcji na opakowaniu.

  3. Gotowy budyń nałóż na omlet, całość udekoruj kawałkami banana, granatem i migdałami.


Kalorie:

Całość (2 duże omlety) – ok. 1590kcal

1 omlet – ok. 795kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz