Letnie, kwaskowate owoce nadają jej wyjątkowy smak! ;)
Składniki:
Spód
- 100g amarantusa ekspandowanego
- 150g daktyli
- 3 łyżki soku pomarańczowo - marchewkowego
Masa
- 200g płatków jaglanych
- 750ml mleka ryżowego
- 4 łyżki cukru kokosowego
- mrożone owoce
Przygotowanie:
- Daktyle namocz, odcedź i zblenduj na mus wraz z sokiem.
- Mus daktylowy połącz z amarantusem, powstałe ciasto wyłóż na blaszkę (wyłożoną folią spożywczą), formując również brzegi.
- Płatki jaglane ugotuj w mleku, pod koniec gotowania dodaj cukier i całość dokładnie zblenduj.
- Masę jaglaną wyłóż do wcześniej przygotowanego spodu, całość udekoruj owocami i odstaw do lodówki (ciasto powinno stężeć).
Kalorie:
Całość (10 kawałków) - ok. 2240kcal
1 kawałek - ok. 224kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz