Pozamieniałam mąki, wyrzuciłam olej, dodałam mleka i moja wersja tego ciacha gotowa :)
Składniki:
- 1 szklanka mąki gryczanej
- pół szklanki mąki ryżowej
- pół szklanki mąki jaglanej
- 1 puszka pomidorów
- pół szklanki cukru kokosowego
- 2 banany
- 1 łyżeczka sody
- pół szklanki mleka ryżowego
- przyprawy: cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa
- do podania: dżem, masło orzechowe, orzechy włoskie
Przygotowanie:
- Banany zblenduj z pomidorami, mlekiem i cykrem kokosowym.
- Do całości wmieszaj sodę, przyprawy i mąki – całość wymieszaj.
- Masę przełóż do foremek i piecz około 25 minut w 180 stopniach.
- Gotowe babeczki podawaj z dżemem, masłem orzechowym i orzechami.
Kalorie (bez dodatków):
Całość (24 babeczki) – ok. 1690kcal
1 babeczka – ok. 70kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz