19 stycznia 2018

GRANOLA Z PŁATKAMI KASZTANOWYMI I JAGLANKĄ

Granola, który stanowi dodatek do wszystkiego!

Namiętnie zajadam ją z mlekiem, jogurtem, lodami i deserami koktajlowymi :)



Składniki:

  • 250g platków owsianych

  • 150g migdałów

  • 100g orzechów laskowych

  • 2 łyżki masła orzechowego

  • 2 łyżki syropu z agawy

  • 80g jaglanki z miodem

  • 150g płatków kasztanowych

  • 40g płatków kokosowych

  • 100g rodzynek




Przygotowanie:

  1. Migdały posiekaj na połówki, podobnie orzechy laskowe i oba rodzaje orzechów wymieszaj z płatkami owsianymi.

  2. Całą mieszankę obtocz w maśle orzechowym oraz syropie z agawy – całość rozsyp na blaszce wyłozonej paierem do pieczenia i piecz około 15/20 minut w 160 stopniach.

  3. Gotową, upieczoną mieszakę ostudź i wymieszaj z jaglanką, płatkami kokosowymi, płatkami kasztanowymi i rodzynkami.


Kalorie:

Całość (20 porcji) – ok. 4030kcal

1 porcja – ok. 202kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz