Namiętnie zajadam ją z mlekiem, jogurtem, lodami i deserami koktajlowymi :)
Składniki:
- 250g platków owsianych
- 150g migdałów
- 100g orzechów laskowych
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki syropu z agawy
- 80g jaglanki z miodem
- 150g płatków kasztanowych
- 40g płatków kokosowych
- 100g rodzynek
Przygotowanie:
- Migdały posiekaj na połówki, podobnie orzechy laskowe i oba rodzaje orzechów wymieszaj z płatkami owsianymi.
- Całą mieszankę obtocz w maśle orzechowym oraz syropie z agawy – całość rozsyp na blaszce wyłozonej paierem do pieczenia i piecz około 15/20 minut w 160 stopniach.
- Gotową, upieczoną mieszakę ostudź i wymieszaj z jaglanką, płatkami kokosowymi, płatkami kasztanowymi i rodzynkami.
Kalorie:
Całość (20 porcji) – ok. 4030kcal
1 porcja – ok. 202kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz