Dlatego podrzucam Wam przepis na bezglutenowy wegetariański żurek :)
Składniki:
- 2 butelki koncentratu żurku
- 240g białej fasoli (ugotowanej lub konserwowej)
- 12 małych ziemniaków
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oleju ryżowego
- natka pietruszki
- 6 jajek
- przyprawy: sól, pieprz, majeranek
Przygotowanie:
- W garnku podgrzej olej, a następnie podsmaż na nim lekko rozgnieciony czosnek.
- Następnie dodaj koncentrat żurku, wymaganą ilość wody, całość przypraw i zagotuj.
- Gotowy żurek podawaj z ziemniakami, fasolą, ugotowanym jajkiem oraz natką pietruszki.
Kalorie:
Całość (6 porcji) - ok. 1750kcal
1 porcja - ok. 292kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz