Składniki:
- 3 jajka
- pół szklanki mleka sojowego
- 1/2 szklanki mąki z sorgo
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju z pestek winogron
- sos: pół banana, 1 łyżka kakao, 1/4 szklanki mleka ryżowego
- 2 łyżki granoli domowej
- 1 pomarańcza
- trochę winogron
Przygotowanie:
- Jajka zblenduj z mlekiem, solą oraz mąką - na rozgrzanym oleju usmaż placuszki z obu stron.
- Wszystkie składniki na sos zblenduj, polej nim usmażone placuszki.
- Całość posyp domową granolą i ulubionymi owocami.
Kalorie:
Całość (3 porcje) - ok. 885kcal
1 porcja - ok. 295kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz