Składniki:
- 1 opakowanie makaronu z fasoli adzuki
- 250 g passaty pomidorowej
- 1 opakowanie sosu spaghetti z jackruita
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju z pestek winogron
- natka pietruszki
- pestki dyni
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj i odcedź.
- Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulkę, następnie wrzuć zawartość torebek do przygotowania sosu.
- Całość podsmaż przez kilka minut, następnie dodać passatę i całość zagotuj.
- Ugotowany makaron podaj z sosem, pestkami dyni i natką pietruszki.
Kalorie:
Całość (4 porcje) - ok. 1300kcal
1 porcja - ok. 325kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz