24 lutego 2019

MAKARON Z FASOLI ADZUKI Z JACKFRUITEM

Niebanalny makaron z niebanalnym sosem z jackfruita!



Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu z fasoli adzuki

  • 250 g passaty pomidorowej

  • 1 opakowanie sosu spaghetti z jackruita

  • 1 cebula

  • 1 łyżka oleju z pestek winogron

  • natka pietruszki

  • pestki dyni


Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulkę, następnie wrzuć zawartość torebek do przygotowania sosu.

  3. Całość podsmaż przez kilka minut, następnie dodać passatę i całość zagotuj.

  4. Ugotowany makaron podaj z sosem, pestkami dyni i natką pietruszki.


Kalorie:

Całość (4 porcje) - ok. 1300kcal

1 porcja - ok. 325kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz