Składniki:
- 200g makaronu tagiatelle ze szpinakiem
- 1 łyżka oleju z pestek winogron
- 2 marchewki
- 250g boczniaków
- ¾ szklanki mleka owsianego
- 1 łyżka tahini
- 2 łyżki płatków drożdżowych
- szczypiorek
- orzechy nerkowca
- przyprawy: sól, harissa
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj i odcedź.
- Na rozgrzanym oleju podsmaż marchew pokrojoną w słupi oraz boczniaki – całość przypraw.
- W kubku wymieszaj mleko, płatki drożdżowe i tahini, które następnie dodaj na patelnię wraz z makaronem.
- Całość smaż jeszcze kilka minut, a następnie podaj ze szczypiorkiem i nerkowcami.
Kalorie:
Całość (3 porcje) – ok. 1245kcal
1 porcja – ok. 415kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz