Smakuje genialnie, lekko słodko, a wygląda jak kakao!
Pięknie barwi owsianki, domowe budynie i puddingi :)
Składniki:
- 10 łyżek płatków owsianych
- 0,5l mleka z czarnego ryżu
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki lnu mielonego
- 2 łyżeczki masła kokosowego
- 2 łyżeczka masła orzechowego
- 2 duże daktyle
- 1 banan
- kilka orzechów laskowych
Przygotowanie:
- Płatki owsiane wymieszaj z kakao oraz lnem, zalej mlekiem i ugotuj.
- Gotowe płatki przełóż do misek.
- Na wierzchu ułóż plasterki banana, daktyla wyłepnionego masłem orzechowym, posyp masłem kokosowym i orzechami laskowymi.
Kalorie:
Całość (2 porcje) – ok. 1400kcal
1 porcja – ok. 700kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz