Składniki:
- 400g kaszy orkiszowej
- 200g szpinaku
- 500g pomidorków koktajlowych
- 1 słoik ogórków w zalewie curry
- 1 cebula
- 240g kukurydzy
- 330g ciecierzycy
- awokado
- 2 łyżki tahini
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 łyżka octu
- 2 łyzki wody
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany
- pestki dyni
- 1 cytryna
Przygotowanie:
- Kaszę orkiszową ugotuj, a następnie wymieszaj z pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi w pół, pokrojonymi w kostke ogórkami, cebulą posiekaną w póirka, kukurydzą, ciecierzycą i przyprawami.
- Tahini wymieszaj z wodą, syropem z agawy, octem i powstały sos wmieszaj w salatkę.
- Całość posyp pestkami dyni, kawałkami awokado i skrop sobie z cytryny.
Kalorie:
Całość (6 porcji) – ok. 3180kcal
1 porcja – ok. 530kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz