Składniki:
Spód
- 6 łyżek płatków żytnich
- 2 łyżki musu kokosowego
- pół łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 3 łyżki ksylitolu
- 3 łyżki soku jabłkowego
Masa
- 300g tofu naturalnego
- 3 łyżki ksylitolu
- stała część mleczka kokosowego (z 1 puszki)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Dodatki
- 1 mango
- 2 figi
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki na spód dokładnie ze sobą zblenduj, po czym wyłóż na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia) i piecz około 15 minut.
- Wszystkie składniki na masę zblenduj na gładko, a następnie wyłóż na podpieczony spód i piecz około 40 minut w 170 stopniach.
- Gotowe ciasto po wystudzeniu polej musem mango i udekoruj kawałkami fig.
Kalorie:
Całość (8 kawałków) – ok. 2310kcal
1 kawałek – ok. 385kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz