Składniki:
- 250g makaronu z soczewicy czerwonej
- 250g makaronu z ciecierzycy
- 1 duży burak
- 400g ciecierzycy (konserwowej lub ugotowanej)
- 1 kalafior
- ¼ szklanki mleka ryżowego
- 1 łyżka masła orzechowego
- 5 łyżek płatków drożdżowych
- przyprawy: sól himalajska, czosnek granulowany
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj i odcedź.
- Buraka obierz, pokrój w kostkę i upiecz w piekarniku (15 minut/180 stopni).
- Kalafiora ugotuj, a następnie zblenduj z połową szklanki wody, w której się gotował, płatkami drożdżowymi, masłem orzechowym, przyprawami i napojem ryżowym.
- Wymieszaj ugotowany makaron, ciecierzycę, buraki oraz sos – całość podawaj ze świeżym koperkiem.
Kalorie:
Całość (7 porcji) – ok. 2720kcal
1 porcja – ok. 389kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz