Składniki:
- 12 łyżek mąki ryżowej
- 3 jajka
- pół szklanki mleka ryżowego
- 50g cukru z agawy
- 1 spora cukinia
- dodatkowo: świeże śliwki, figi
Przygotowanie:
- Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, następnie odłóż na chwilę i odlej wodę, która się zebrała.
- Do cukinii dodaj jajka, mleko ryżowe, cukier z agawy oraz mąkę.
- Całość porządnie wymieszaj i przełóż do foremek, na wierzchu każdej ułóż kawałek śliwki lub plaster figi.
- Babeczki piecz około 25 minut w 190 stopniach.
Kalorie:
Całość (17 babeczek) – ok. 1215kcal
1 babeczka – ok. 71kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz