8 lipca 2018

MAKARON Z SOSEM Z NERKOWCÓW I WEGAŃSKIM SALAMI

Uwielbiam wegańskie odpowiedniki produktów uwielbianych przez tłumy! Takim produktem jest salami i... nie zawaham się stwierdzić, że jest lepsze, niż to oryginalne! :)

Dzisiaj wegańskie salami pełni rolę "mięsnego" dodatku do kremowego makaronu!



Składniki:

  • 400g makaronu kukurydzianego spaghetti

  • 3 garście nerkowców

  • 6 łyżek płatków drożdżowych

  • 1 szklanka mleka ryżowego

  • 1 łyżeczka oliwy

  • 1 cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • sól, pieprz

  • wegańskie salami




Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj i odcedź.

  2. Nerkowce namocz przez kilka godzin, następnie odcedź i zblenduj z mlekiem, czosnkiem, przyprawami i płatkami drożdżowymi.

  3. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulkę, wmieszaj w sos nerkowcowy.

  4. Gotowy makaron wymieszaj z sosem, całośc pogrzej i podaj z pokrojonym salami.




Kalorie:

Całość (4 porcje) – ok. 2450kcal

1 porcja – ok. 613kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz