Dzisiaj wegańskie salami pełni rolę "mięsnego" dodatku do kremowego makaronu!
Składniki:
- 400g makaronu kukurydzianego spaghetti
- 3 garście nerkowców
- 6 łyżek płatków drożdżowych
- 1 szklanka mleka ryżowego
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- wegańskie salami
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj i odcedź.
- Nerkowce namocz przez kilka godzin, następnie odcedź i zblenduj z mlekiem, czosnkiem, przyprawami i płatkami drożdżowymi.
- Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulkę, wmieszaj w sos nerkowcowy.
- Gotowy makaron wymieszaj z sosem, całośc pogrzej i podaj z pokrojonym salami.
Kalorie:
Całość (4 porcje) – ok. 2450kcal
1 porcja – ok. 613kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz