Można przygotować je wcześniej, a podczas zabawy wstawić do piekarnika i gotowe! Bez brudzenia i marnowania czasu na gotowanie, podczas gdy inni miło spędzają czas ;)
Składniki:
- 150g kaszy orkiszowej
- 6 czerwonych papryk
- 250g fasolki ugotowanej lub konserwowej
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka tahini
- 3 łyżki soku z cytryny
- natka pietruszki
- pestki dyni
- Sól, pieprz, czosnek
Przygotowanie:
- Z każdej papryki wydrąż środek i przekrój w poprzek na pół.
- Kaszę ugotuj, a następnie wymieszaj z fasolką, posiekaną natką i sosem z musztardy, sokiem z cytryny, tahini oraz przypraw.
- Do połówek papryk nałóż farsz i zapiecz przez około 30 minut w 180 stopniach.
- Gotowe papryki posyp natką pietruszki i pestkami dyni.
Kalorie:
Całość (6 porcji) – ok. 1265kcal
1 porcja – ok. 211kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz