Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki chia
- 2 łyżeczki syropu z agawy
- 1 szklanka mleka ryżowego
- trochę winogron
- pół banana
- 3 łyżki jogurtu konopnego
- pół łyżeczki musu kokosowego
- kilka rodzynek
- 2 kostki raw czekolady cynamonowej
Przygotowanie:
- Płatki owsiane wymieszaj z połową szklanki mleka ryżowego oraz łyżeczką syropu z agawy i odstaw na kilka godzin do lodówki, aż płatki wchłonął płyn.
- Nasiona chia namocz w pozostałej połowie mleka ryżowego również z łyżeczka syropu z agawy.
- Na spód słoiczka wyłóż kolejno warstwę z płatków owsianych, winogrona i warstwę chia.
- Na warstwie chia poukładaj plastry banana, po czym nałóż jogurt konopny.
- Całość posyp rodzynkami, musem kokosowym i udekoruj czekoladą.
Kalorie:
Całość (1 duży deser) – ok. 690kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
cudowności!
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń