Składniki:
- 300g makaronu konjac spaghetti
- Garść nerkowców
- 1 pęk koperku
- 3 łyżki passaty pomidorowej
- 1 łyżeczka oleju z nasion marchwii
- 1 łyżeczka masła z nerkowców
- 2 marchewki
- Pestki dyni
- Przyprawy: sól himalajska
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj we wrzącej wodzie (około 5 minut) i odcedź.
- Nerkowce zblenduj z koperkiem, olejem, passatą i solą.
- Gotowy sos wymieszaj z makaronem.
- Masło orzechowe wymieszaj z 2 łyżkami wod, marchwkę pokrój na kawałki, a następnie wymieszaj w maśle orzechowym – piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (około 15 minut).
- Gotowy makaron wyłóż na talerz, posyp plasterkami pieczonej marchewki, koperkiem i pestkami dyni.
Kalorie:
Całość (2 porcje) – ok. 400kcal
1 porcja – ok. 200kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz