Więc odpalam piekarnik i robię szaszłyki :)
Składniki:
- 200g tofu naturalnego
- Pomidorki koktajlowe
- 2 cebule
- Olej ryżowy
- Przyprawy: sól, galgant
- Do podania: natka pietruszki, sezam
Przygotowanie:
- Tofu pokrój w kostkę, a następnie obtocz w odrobinie oleju i przyprawach.
- Na wykałaczki nałóż kolejno kostkę tofu, pomidorka koktajlowego i plaster cebuli.
- Szaszłyki piecz około 20 minut w 190 stopniach.
- Gotowe szaszłyki posyp sezamem i natką pietruszki.
Kalorie:
Całość (8 szaszłyków) – ok. 805kcal
1 szaszłyk – ok. 101kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz