Przede wszystkim pod względem smakowym - charakteryzuje się delikatną nutą i co ciekawe chłonie smak przypraw oraz innych składników.
Ja dlatego często wykorzystuję go do pieczenia zdrowych słodkości!
Składniki:
- 200g kuskusu
- 2 jajka
- 1/3 szklanki mleka
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 150g owoców leśnych
- 2 łyżki syropu z agawy
- Do podania: masło z nerkowców
Przygotowanie:
- Kuskus zalej wrzątkiem nieco ponad poziom kaszy i odstaw pod przykryciem na kilka minut.
- Następnie kaszę wymieszaj z jajkami, mlekiem, owocami, syropem z agawy i mąką.
- Masę przełóż do foremek i piecz około 25 minut.
- Gotowe babeczki podnaj posmarwane masłem orzechowym.
Kalorie:
Całość (12 babeczek) – ok. 1410kcal
1 babeczka – ok. 118kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz