1 lutego 2018

SZYBKIE BABECZKI Z KUSKUSEM

Kuskus to bardzo wdzięczny produkt.

Przede wszystkim pod względem smakowym - charakteryzuje się delikatną nutą i co ciekawe chłonie smak przypraw oraz innych składników.

Ja dlatego często wykorzystuję go do pieczenia zdrowych słodkości!



Składniki:

  • 200g kuskusu

  • 2 jajka

  • 1/3 szklanki mleka

  • 2 łyżki mąki kukurydzianej

  • 150g owoców leśnych

  • 2 łyżki syropu z agawy

  • Do podania: masło z nerkowców


Przygotowanie:

  1. Kuskus zalej wrzątkiem nieco ponad poziom kaszy i odstaw pod przykryciem na kilka minut.

  2. Następnie kaszę wymieszaj z jajkami, mlekiem, owocami, syropem z agawy i mąką.

  3. Masę przełóż do foremek i piecz około 25 minut.

  4. Gotowe babeczki podnaj posmarwane masłem orzechowym.


Kalorie:

Całość (12 babeczek) – ok. 1410kcal

1 babeczka – ok. 118kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz