To mi się podoba ;) Pełne warzyw i energii pochodzące z brązowego ryżu! mniam :)
Składniki:
- 400g ryżu brązowego
- 250g fasolki szparagowej zielonej
- 500g pieczarek
- 1 czerwona cebula
- 1 por
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- Przyprawy: sól himalajska, pieprz mielony, papryka słodka, bazylia
- Sezam
- Pestki dyni
- Kiełki brokułu
Przygotowanie:
- Oliwę rozgrzej, a następnie podsmaż posiekaną cebulkę i czosnek.
- Kolejno dodaj posiekany por oraz pokrojone pieczarki – całość dopraw.
- Po wstępnym podsmażeniu dodaj fasolkę szparagową, zalej wodą i duś przez kilkanaście minut.
- Na sam koniec dodaj wcześniej podgotowany ryż, całość zalej bulionem warzywnym i duś przez kilkanaście minut.
- Gotowe danie posyp sezaem, pestkami dyni i kiełkami.
Kalorie:
Całość (6 porcji) – ok. 1890kcal
1 porcja – ok. 315kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz