Delikatne, kremowa - idealna!
Składniki:
- 12 ziemniaków
- 1 duży por
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 1 szklanka mleka owsianego
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju z pestek winogron
- Przyprawy: sól, czarny pieprz
- 4 łyżeczki pestek dyni
- koperek
Przygotowanie:
- Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
- Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz posiekany por.
- Całość zalej bulionem i gotuj do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
- Całość zblenduj do gładki krem dodając leko owsiane oraz przyprawy.
- Gotowy krem podaj z prażonymi pestkami dyni i świeżym koperkiem.
Kalorie:
Całość (4 porcje) – ok. 1300kcal
1 porcja – ok. 325kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz