16 lutego 2018

KREM ZIEMNIACZANO - POROWY

Rozgrzewająca i bardzo sycąca zupa na chłody dzień! :)

Delikatne, kremowa - idealna!



Składniki:

  • 12 ziemniaków

  • 1 duży por

  • 2 szklanki bulionu warzywnego

  • 1 szklanka mleka owsianego

  • 1 cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • 1 łyżka oleju z pestek winogron

  • Przyprawy: sól, czarny pieprz

  • 4 łyżeczki pestek dyni

  • koperek


Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.

  2. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz posiekany por.

  3. Całość zalej bulionem i gotuj do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.

  4. Całość zblenduj do gładki krem dodając leko owsiane oraz przyprawy.

  5. Gotowy krem podaj z prażonymi pestkami dyni i świeżym koperkiem.


Kalorie:

Całość (4 porcje) – ok. 1300kcal

1 porcja – ok. 325kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz