Znacie to uczucie? Na pewno ;)
I co na to poradzić?
Sięgnąć po batona, a może kawałek ciasta z kremem... chociaż może jednak chipsy?
Nic z tego! Przecież właśnie mamy sezon na świeże, letnie warzywa, które emanują wspaniałym kolorem, smakiem, aromatem... Przekonałam Was?
To dzisiaj robimy lekkie, pełne warzyw przekąski!
Składniki:
- 1 sałata rzymska
- 300g fasolki szparagowej
- 500g pieczarek
- pół cebuli
- 1 łyżka oliwy
- kiełki brokułu
- przyprawy: sól himalajska, czosnek, papryka słodka
- 2 garście jarmużu
- kilka pomidorków koktajlowych
- 3 ogórki
- mały jogurt naturalny
- garść pistacji
- przyprawy: sól himalajska, pieprz mielony
- Liście sałaty umyj w zimnej wodzie i osusz.
- Fasolkę ugotuj.
- Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulkę wraz z pieczarkami oraz przyprawami.
- Gotowy farsz nałóż na liście sałaty, każdą porcję posyp kiełkami.
- Jarmuż posiekaj, ogórki i pomidory pokrój na mniejsze części, a następnie wymieszaj z przyprawami i jogurtem.
- Drugi farsz również nałóż na liście sałaty, każdą porcję posyp pistacjami.
Kalorie:
Całość (10 porcji)- ok. 655kcal
1 porcja- ok. 66kcal
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, chętnie zamieniłabym chipsy na takie pyszności!
OdpowiedzUsuń