Ciasto jest tak dobre, że zdecydowanie zbyt małe :)
Polecam zrobić z dwukrotnej porcji składników, bo szybko się kończy!
Składniki:
Ciasto
- 5 jajek
- pół szklanki mąki kokosowej
- kilka kropel aromatu różanego
- 2 łyżki cukru kokosowego
- szczypta soli
- 2 banany
- 100ml mleka migdałowego
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka cukru kokosowego
- porzeczki
- borówki
- jeżyny
- morele
- Białka oddziel od żółtek, a następnie ubij ze szczyptą soli.
- Dodaj żółtka, cukier kokosowy, aromat różany - całość delikatnie ubij.
- Na koniec do powstałej mieszanki delikatniej wmieszaj mąkę kokosową, po czym masę wyłóż do blaszki (wyłożonej papierem do pieczenia).
- Ciasto piecz około 30/40 minut w temperaturze 180 stopni.
- Wszystkie składniki na krem zblenduj ze sobą.
- Gotowy krem wyłóż na wcześniej upieczone ciasto, a całość udekoruj owocami.
Kalorie:
Całość (6 kawałków)- ok. 1350kcal
1 kawałek - ok. 225kcal
Róża i kokos ciekawe połączenie :D
OdpowiedzUsuńW spisie składników ciasta nie ma cukru kokosowego.
OdpowiedzUsuńdzięki za czujność, poprawione ;)
Usuń:)
OdpowiedzUsuń