Dodatek orzechów laskowych bardzo urozmaica smak i nadaje całości charakteru :)
Składniki:
- 500g makaronu kukurydzianego
- 200g jarmużu
- 8 pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka syropu z agawy
- 2 łyżki orzechów laskowych
- przyprawy: papryka wędzona, papryka słodka, sól himalajska, pieprz, tymianek
- Makaron ugotuj i odcedź.
- Na patelni rozgrzej oliwę, a następnie podsmaż posiekaną cebulkę, czosnek, pokrojone pomidory oraz jarmuż z przyprawami.
- W momencie, gdy większość wody odparuje dodaj syrop z agawy i wymieszaj z ugotowanym makaronem.
- Gotowe danie posyp uprażonymi i posiekanymi orzechami laskowymi.
Kalorie:
Całość (6 porcji) - ok. 2415kcal
1 porcja - ok. 403kcal
Świetny pomysł! :-)
OdpowiedzUsuń