Kolorowy, smaczny i zdrowy!
Składniki:
- 1 galaretka cytrynowa bio
- 1 nektarynka
- 2 garście borówek
- 0,5l mleka jaglanego
- 6 łyżek mąki kokosowej
- Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, przelej do pojemników, po czym zanurz w niej kawałki nektarynki - odstaw do stężenia.
- Na warstwie galaretki poukładaj borówki, następnie mąkę jaglaną wymieszaj z mlekiem i na borówki nałóż warstwę kokosową.
- Kolejno nałóż znowu borówki i następną warstwę kokosową, po czym udekoruj deser borówkami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 desery) - ok. 725kcal
1 deser - ok. 363kcal
przepyszny deser :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńLekki owocowy i pyszny deser! :)
OdpowiedzUsuń