Służył jako sos do przekąsek, ale nigdy nie jadłam go z makaronem i to był błąd!
Makaron z wegańskim serem to obecnie jedno z moich ulubionych dań!
Jest kremowy, rozpływający się w ustach, smakuje jak ser, a do tego jest zdrowy!!
Składniki:
- 400g makaronu ryżowego
- 4 spore ziemniaki
- 3 małe marchewki
- pół szklanki płatków drożdżowych
- kawałek cebuli
- 2 ząbki czosnku
- trochę natki pietruszki
- 4 łyżeczki orzeszków piniowych
- przyprawy: sól himalajska, pieprz
- Makaron przygotuj wg instrukcji na opakowaniu.
- Ziemniaki ugotuj wraz z marchewką, a następnie zblenduj z 3/4 szklanki wody, w której się gotowały.
- Dodaj płatki drożdżowe, posiekaną cebulę, czosnek oraz przyprawy i ponownie zblenduj.
- Gotowy makaron wymieszaj z wegańskim serem, wyłóż na talerz, po czym posyp natką i orzeszkami.
Całość (4 porcje)- ok. 2000kcal
1 porcja- ok. 500kcal
Z chęcią bym zjadła taki makaron :-)
OdpowiedzUsuńSmacznie! :-)
OdpowiedzUsuń