4 lipca 2017

LODY KAROBOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I TRUSKAWKAMI

Lody! Lody! Dla ochłody!
Słodycz bananów, smak karobu i genialne masło orzechowe to przepis na szybkie, ale przepyszne lody!


Składniki:
  • 4 banany
  • 2 łyżki karobu
  • 3/4 szklanki mleka ryżowego z wanilią
  • 2 łyżeczki syropu jabłkowego
  • 2 łyżeczki masła z 4 orzechów
  • 2 garści truskawek
Przygotowanie:
  1. Banany pokrój w plastry i zamroź, a następnie zblenduj z mlekiem oraz karobem, po czym przełóż do miseczek.
  2. Lody podaj z kawałkami truskawek, polej syropem i masłem orzechowym.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 870kcal
1 porcja- ok. 435kcal

3 komentarze:

  1. U nas we Wrocławiu to już końcówka truskaweczek :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. niestety... ale korzystam póki mogę i oczywiście zapas zamrożony ;)

      Usuń