Kilka owoców, kilka obrotów blendera i zdrowy, pyszny deser dla ochłody gotowy!
Składniki:
- 4 dojrzałe banany
- 4 dojrzałe kiwi
- 3/4 szklanki mleka ryżowo- migdałowego
- 1 dojrzałe mango
- 4 daktyle
- 2 łyżeczki syropu jabłkowego
- Banany obierz, pokrój w plasterki i zamroź.
- Zamrożone banany zblenduj z kiwi oraz mlekiem roślinnym.
- Lody przełóż do miseczek, posyp kawałkami mango, daktylami i polej syropem jabłkowym.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 985kcal
1 porcja- ok. 493kcal
Mniam :) Kto nie lubi mango to ja przyjmę ^^
OdpowiedzUsuńSmacznie! :)
OdpowiedzUsuń