Po pierwsze nic się nie marnuje!
Po drugie babeczki są bardzo niskokaloryczne!
Po trzecie mają uroczy kolor i wspaniały smak!
Składniki:
- 3 szklanki pulpy marchewkowej (po wyciśnięciu soku)
- 4 jajka
- pół szklanki mleka ryżowego
- 4 łyżki cukru daktylowego
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- 4 łyżki płatków owsianych
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zblenduj.
- Masę przełóż do foremek i piecz około 25 minut w temperaturze 190 stopni.
- Gotowe babeczki ostudź przed podaniem.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (20 babeczek)- ok. 890kcal
1 babeczka- ok. 45kcal
Smacznie! :)
OdpowiedzUsuń