Składniki dostępne w każdym sklepie, maximum smaku, minimum nakładu pracy ;)
Składniki:
- 200g słodkiego ryżu pełnoziarnistego
- 150g czerwonej soczewicy
- 1/4 białej kapusty
- 500g passaty pomidorowej
- 1 łyżeczka czarnuszki
- kiełki brokułu
- przyprawy: sól himalajska, papryka słodka, imbir, kumin, mielona kolendra, zioła prowansalskie
- Ryż ugotuj i odcedź.
- Czerwoną soczewicę oraz posiekaną kapustę zalej wodą, dodaj przyprawy i duś do miękkości.
- Pod koniec duszenia dodaj passatę pomidorową i przez chwilę całość podgrzej.
- Na talerz wyłóż ryż, następnie sos, a całość posyp czarnuszką i kiełkami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 1490kcal
1 porcja- ok. 373kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz