Już nie mogę się doczekać świeżych ;) Ale póki co zadowalam się tym co jest i delektuję się bardzo prostym w przygotowaniu puddingiem jaglanym ;)
Składniki:
Pudding
- 12 łyżek kaszy jaglanej
- 3 szklanki mleka migdałowego
- 1 łyżka miodu
- 3 garście truskawek
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- Kaszę jaglaną opłukać w wodzie, a następnie ugotować w mleku.
- Po ugotowaniu dodać miód i porządnie wymieszać.
- Masę przełożyć do 3 pojemników wyłożonych folią spożywczą i odstawić do wystygnięcia oraz stężenia w lodówce.
- Truskawki zagotować, następnie lekko wystudzić i zblendować z dodatkiem miodu.
- Gotowe puddingi polać musem truskawkowym i posypać wiórkami.
Kalorie:
Całość (3 puddingi)- ok. 1000kcal
1 pudding- ok. 333kcal
Smacznie :)
OdpowiedzUsuń