Delikatne smaki słodkiej gruszki i pietruszki z wyrazistą nutą orzechów włoskich to jest to!
Składniki:
- 4 pietruszki (korzeń)
- gruszka
- szklanka mleka
- 1 łyżka oleju z pestek winogron
- przyprawy: sól himalajska, pieprz, tymianek
- 1 łyżka posiekanych orzechów laskowych
- Na głębokiej patelni rozgrzać olej, po czym lekko podsmażyć pokrojone w kostkę pietruszki oraz gruszkę.
- Całą zawartość patelni zalać szklanką mleka oraz szklanką wody- przyprawić i dusić, aż pietruszki i gruszka zmiękną, pod koniec przyprawić.
- Wszystko dokładnie zblendować na gładki krem, podać z orzechami.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 465kcal
1 porcja- ok. 155kcal
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńjakoś nie umiem przekonać się do pietruszki..
OdpowiedzUsuń