Ostatnimi czasy nie mogę opamiętać się z ich konsumpcją ;) Co z kolei sprawia, że muszę wciąż wymyślać jego nowe odsłony i muszę się przyznać, że sprawia mi to dużo frajdy i napełnia zdrowo mój brzuch ;)
Dzisiaj rozpływająca się w ustach... nieco słodka... czerwona papryka łączy się z ciecierzycą i wychodzi coś wspaniałego!
Składniki:
- 250g ciecierzycy
- 5 łyżek tahini
- 2 papryki
- 3 łyżki oleju z pestek dyni
- sok z połowy cytryny
- przyprawy: sól himalajska, papryka słodka
- Ciecierzycę namoczyć przez noc, a następnie ugotować do miękkości.
- Z papryk wydrążyć gniazda nasienne, przekroić na pół i upiec w piekarniku.
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zblendować.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (5 porcji)- ok. 1650kcal
1 porcja- ok. 330kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz