Jestem w trakcie jego testowania i już teraz muszę przyznać, że smakuje świetnie zarówno na słodko, jak i wytrawnie.
Poprzednio wykorzystałam je do przygotowania przystawek z burakiem- BURAKI FASZEROWANE SORGO Z DRESSINGIEM Z OLEJEM Z NASION MARCHWI.
Dzisiaj pora na słodkości! Proste i smaczne!
Składniki:
- 100g sorgo
- 1 łyżka wody różanej
- 1/3 szklanki mleka
- 20g cukru waniliowego
- 2 garście truskawek
- kawałek granatu
- Sorgo opłukać, namoczyć przez kilka godzin w wodzie, a następnie ugotować do miękkości.
- Truskawki zagotować, następnie wymieszać z mlekiem, cukrem oraz wodą różaną.
- Ugotowane sorgo wymieszać z powstałym sosem truskawkowym- całość posypać ziarenkami granatu.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 550kcal
1 porcja- ok. 275kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz