Ostatnio uwielbiam wersję z jabłkami i orzechami!
Składniki:
- 5 łyżek płatków owsianych
- 1 szklanka mleka ryżowego
- 1 mały banan
- 1 małe jabłko
- 1 łyżka syropu z agawy
- trochę cynamonu
- 1 łyżeczka pestek dyni
- 1 łyżeczka masła orzechowego
- kilka orzechów pecan
Przygotowanie:
- Płatki owsiane wymieszaj ze zgniecionym bananem i mlekiem - całość zagotuj.
- Jabłka pokrój w plastry i karmelizuj na rozgrzanej patelni z dodatkiem syropu z agawy oraz cynamonu.
- Gotową owsiankę podaj z jabłkami, orzechami, pestkami dyni i masłem orzechowym.
Kalorie:
Całość (1 duża porcja) - ok. 705kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz