Składniki:
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- 0,5kg pieczarek
- 2 filety z pstrąga łososiowego
- 1 szklanka mleka owsianego
- 500g makaronu pełnoziarnistego świderki
- natka pietruszki
- przyprawy: suszone warzywa „jarzynka”, sól, pieprz
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj i odcedź.
- Zagotuj 4 litry wody, dodaj przyprawy, obrane i posiekane warzywa oraz rybę pokrojoną w kawałki – całość gotuj na małym ogniu około 40 minut.
- Po tym czasie do zupy dodaj mleko, na talerze przełóż makaron oraz ugotowaną zupę - całość posyp natką.
Kalorie:
Całość (8 porcji) – ok. 2485kcal
1 porcja – ok. 311kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz