A nic nie smakuje lepiej niż ciepła owsianka z dodatkiem świeżych owoców!
Składniki:
- 8 łyżek płatków owsianych
- 1 łyżka zmielonego lnu
- 2,5 kubka mleka ryżowego
- 2 garście borówek
- 2 mandarynki
- 2 daktyle
- 2 łyżki masła orzechowego
- daktyle w surowej czekoladzie
Przygotowanie:
- Płatki owsiane wymieszaj z lnem, zalej mlekiem i ugotuj.
- Gotową owsiankę przełóż do miseczek i udekoruj owocami, daktylami w surowej czekoladzie oraz daktylami świeżymi wypełnionymi masłem orzechowym.
Kalorie:
Całość (2 porcje) – ok. 1255kcal
1 porcja – ok. 627kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz